25 januari 2022

Ken uw raadslid

Waar bent u geboren en getogen?
Odoornerveen, de mooiste plaats in onze gemeente ;)

Wat is uw burgerlijke staat?
Ongehuwd

Sinds wanneer zit u in de gemeenteraad van Borger-Odoorn?
Oktober 2019

Wat doet u naast het raadswerk?
Naast het raadswerk studeer ik Nederlandse Taal en Cultuur

Hoe is uw politieke carriere tot nu toe verlopen?
In 2017 maakte mijn opa mij lid van Gemeentebelangen Borger-Odoorn. Voor de verkiezingen van 2018 ben ik op de kieslijst terecht gekomen. Na de verkiezingen van 2018 ben ik door Gemeentebelangen aangewezen als één van de plaatsvervangend leden van de oriënterende raad. Gedurende de ziekte van onze voormalig fractievoorzitter, Miranda Pathuis, heb ik tijdelijk haar taken als ziektevervanger waargenomen en na haar overlijden ben ik volwaardig raadslid geworden. Ik had natuurlijk graag gezien dat ik op een andere manier de politieke arena van Borger-Odoorn had mogen betreden, maar dit neemt niet weg dat ik het een grote eer vind om de kiezers van Gemeentebelangen te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Borger-Odoorn

Wat is uw passie?
Dat zijn er meerdere! Naast mijn studie en werk als raadslid ben ik een fervent supporter van FC Emmen. Ik heb een seizoenkaart van de club en ben dus iedere thuiswedstrijd te vinden op De Oude Meerdijk. Naast voetbal houd ik ook van zingen, tot voorkort was ik ook lid van de Musicalgroep Odoorn, een prachtige vereniging die onze gemeente al tweemaal op zijn kop gezet heeft met musicals over de Tweede Wereldoorlog.

Waar gaat u zich de komende tijd hard voor maken?
Eerlijk gezegd heb ik geen onderwerpen waarvoor ik mij extra hard ga maken. Ieder onderwerp weegt even zwaar. Wel ben ik iemand van de ‘zachte kant’, dus ik zal me veelal inzetten voor onderwerpen die gerelateerd zijn aan cultuur, onderwijs en sport.

Waar heeft u een hekel aan?
Onrecht en oneerlijkheid, maar ook aan mensen die zich meer voelen dan een ander. We zijn allemaal gelijk en ik behandel iedereen dan ook op dezelfde manier.

Wat is uw favoriete boek?
De vrolijke verrijzenis van Arago van Tomas Lieske. Dit boek deelt de eerste plek met Nooit meer Slapen van W.F. Hermans

Wat is uw favoriete film?
The Green Mile. Ik ben een fan van Tom Hanks. Dit vind ik de beste film met hem in de hoofdrol

Waar kunnen ze u ’s nachts voor wakker maken?
Een overwinning van FC Emmen of voor een nieuw muziekalbum van een van mijn muzikale helden.
Ik heb ooit eens een nachtje doorgehaald omdat Barry Gibb van The Bee Gees zijn nieuwe album presenteerde.
Datum: 10 oktober 2019